Myslím si, že takmer každý z nás má rád halušky, nech už ich pripravujeme s čímkoľvek. To vôbec nie je problém ani v prípade, že sa radi stravujete zdravo. Stačí pár drobných úprav a môžete si halušky s kapustou vychutnať nielen na obed a bez zbytočných výčitiek.
SUROVINY:
Kapusta:
- 2 šálky nakrájanej červenej kapusty
- 1 stredne veľká cibuľa
- 2 PL sezamového oleja - kúpiť TU
- 1 ČL mletej rasce - kúpiť TU
- 1 ČL morskej soli - kúpiť TU
- filtrovaná voda
Halušky:
- 2 šálky ražnej múky - kúpiť TU
- 1,5 šálky filtrovanej vody
- soľ
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Cibuľu nakrájame na malé kocky a osmažíme na oleji.
Krok 2:
Pridáme na tenko nakrájanú kapustu a smažíme spolu s cibuľkou.
Krok 3:
Pridáme soľ a rascu, podlejeme trochou vody a chvíľu podusíme.
Krok 1:
Z múky, vody a soli si pripravíme polotuhé cesto.
Krok 2:
Do hrnca nalejeme vodu a dáme variť.
Krok 3:
Do horúcej osolenej vody hádžeme halušky.
Krok 4:
Keď halušky vyplávajú na hladinu, vyberieme ich von a zmiešame ich s udusenou kapustou.
SERVÍROVANIE:
Na tanier servírujeme halušky premiešané s kapustou.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Zostalo Vám ešte trochu kapusty a chceli by ste si uvariť ešte niečo chutné a rýchlo pripravené? Čo poviete na – Polievka z červenej kapusty.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊