Vysmážaný Tempeh v žihľavovom cestíčku

receptyzdravia-vysmazany-tempeh-v-zihlavovom-cesticku-featured

Klasický trojobal nikdy nesklame, ale dobre zvolené cestíčko je ešte lepšou voľbou.
Špeciálne, ak sa jedná o obľúbené suroviny, ktoré si zaslúžia trochu viac pozornosti a starostlivosti pri príprave.

čas prípravy - 60 minút + čas na namáčanie
2 porcie
Element OHEŇ

SUROVINY:

Tempeh:
Cestíčko:
Na vysmážanie:
Príloha:
Na ozdobu taniera:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Druh jedla

Suroviny

POSTUP:

Pozn.: Špaldu pred varením namočíme na 8 -10 hodín.

Špalda:
Krok 1:

Namočenú špaldu zlejeme a dáme variť v pomere 1:2 s filtrovanou vodou. 

Krok 2:

Keď začne vrieť, pridáme riasu Arame a varíme na minime 60 minút.

Pozn.: Uvarenú špaldu poznáme tak, že sa zrniečka na nás budú “usmievať”. 😀

Tempeh:
Krok 1:

Tempeh nakrájame na asi 0,5 cm plátky. 

Krok 2:

Plátky namáčame v pripravenom cestíčku a vyprážame v horúcom oleji.

Cestíčko:
Krok 1:

Žihľavu nakrájame na tenké kúsky a primiešame k múke.

Krok 2:

Pridáme soľ a toľko vody, aby nám vzniklo husté cestíčko.

SERVÍROVANIE:

Uvarenú špaldu a vysmažený Tempeh v cestíčku na servírujeme na tanier, ktorý dozdobíme zeleninou a podávame. 
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

V každom ročnom období môžeme v našej kuchyni  využívať dary prírody. A na jar je jedným z takýchto darov bezpochyby žihľava. Preto máme v zásobe ďalšie recepty a jedným z nich je napríklad – Žihľavová omáčka.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to