Klasický trojobal nikdy nesklame, ale dobre zvolené cestíčko je ešte lepšou voľbou.
Špeciálne, ak sa jedná o obľúbené suroviny, ktoré si zaslúžia trochu viac pozornosti a starostlivosti pri príprave.
SUROVINY:
Tempeh:
Cestíčko:
- ½ šálky ražnej múky - kúpiť TU
- 3 PL nasekanej žihľavy
- 5 PL filtrovanej vody
- ½ ČL morskej soli - kúpiť TU
Na vysmážanie:
Príloha:
- 250 g BIO špalda – kúpiť TU
- 500 ml filtrovaná voda
- riasa Arame - kúpiť TU
Na ozdobu taniera:
- zelenina
POSTUP:
Pozn.: Špaldu pred varením namočíme na 8 -10 hodín.
Krok 1:
Namočenú špaldu zlejeme a dáme variť v pomere 1:2 s filtrovanou vodou.
Krok 2:
Keď začne vrieť, pridáme riasu Arame a varíme na minime 60 minút.
Pozn.: Uvarenú špaldu poznáme tak, že sa zrniečka na nás budú “usmievať”. 😀
Krok 1:
Tempeh nakrájame na asi 0,5 cm plátky.
Krok 2:
Plátky namáčame v pripravenom cestíčku a vyprážame v horúcom oleji.
Krok 1:
Žihľavu nakrájame na tenké kúsky a primiešame k múke.
Krok 2:
Pridáme soľ a toľko vody, aby nám vzniklo husté cestíčko.
SERVÍROVANIE:
Uvarenú špaldu a vysmažený Tempeh v cestíčku na servírujeme na tanier, ktorý dozdobíme zeleninou a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
V každom ročnom období môžeme v našej kuchyni využívať dary prírody. A na jar je jedným z takýchto darov bezpochyby žihľava. Preto máme v zásobe ďalšie recepty a jedným z nich je napríklad – Žihľavová omáčka.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊