Ak potrebujte odľahčiť svoj jedálniček od mäsa, toto je skvelý veganský recept, ktorý Vám bude zaručene chutiť. Obsahuje všetko, čo taký zdravý tanier má mať – vlákninu, živiny zo zeleniny, ale aj plnohodnotné bielkoviny. A najlepšie na tom je, že je rýchlo hotový.
Poďte si pripraviť aj Vy toto vynikajúce cícerové ragú s kyslou kapustou.
SUROVINY:
Hokkaidové pyré:
- 1 šálka tekvice Hokkaido
- filtrovaná voda
Ragú:
- 2 PL oleja
- 1 veľká cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 šálky uvareného cíceru - kúpiť TU
- 1 ČL chilli alebo kajenské korenie - kúpiť TU
- 1 ČL majoránka
- 1 ČL morská soľ - kúpiť TU
- ½ ČL čierne korenie - kúpiť TU
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 2 PL sójová omáčka - kúpiť TU
- filtrovaná voda
- 2 šálky kyslej kapusty - kúpiť TU
- 1 Tofunéza – tofu majonéza alebo kokosové mlieko - kúpiť TU
- 2 PL Tahini – sezamové maslo - kúpiť TU
Príloha:
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Pozn.: Dnes sme ako prílohu použili Jazmínovú ryžu. Pokiaľ si nie ste istí, ako sa varí, môžete si pozrieť recept – Jazmínová ryža – základný recept
Pozn.: Skôr ako začneme variť vlastné ragú, si pripravíme Hokkaidové pyré, ktoré použijeme ďalej v recepte.
Krok 1:
Tekvicu Hokkaido umyjeme, ale nešúpeme.
Krok 2:
Nakrájame na kocky a uvaríme domäkka.
Krok 3:
Vodu zlejeme a tekvicu rozmixujeme na pyré, ktoré použijeme ďalej v recepte.
Krok 1:
Na rozohriatom oleji osmažíme najemno nakrájanú cibuľu, nastrúhaný cesnak a pridáme cícer. Všetko spolu smažíme do sklovita.
Krok 2:
Pridáme chilli papriku, koreniny, nastrúhaný zázvor, sójovú omáčku a všetko spolu premiešame.
Krok 3:
Podlejeme vodou, pridáme Hokkaidové pyré, kyslú kapustu a dusíme 20 minút. Podlievame vodou, aby nám ragú neprihorelo.
Krok 4:
Na zahustenie pridáme Tahini a Tofunézu.
Krok 5:
A na úplný záver dochutíme podľa potreby, buď soľou alebo sójovou omáčkou.
SERVÍROVANIE:
Uvarené ragú s ryžou naservírujeme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Najznámejší pokrm z cíceru je asi Humus, ktorý “pochádza” zo Stredného východu. Z cíceru je ale možné pripraviť aj chutnú polievku – Cícerová cesnačka, alebo ho môžete využiť aj na prípravu placiek – Cícerové placky
Nech sa páči, vyskúšajte 😊