Takéto výdatné a chutné raňajky pomôžu deťom aj dospelákom naštartovať telo a zvládnuť všetky denné úlohy. A ak máte radi mak, tento recept určite vyskúšajte.
SUROVINY:
Kaša:
- 1 šálka ryžových vločiek - kúpiť TU
- 1 šálka kukuričnej krupice - kúpiť TU
- 8 šálok filtrovanej vody
- 1 ČL riasy Arame - kúpiť TU
Makové pyré:
Na ozdobu:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Diéta
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Ryžové vločky s kukuričnou krupicou dáme variť do vody v pomere 1:4 (tzn. 2 šálky suchej zmesi pridáme 8 šálok vody).
Krok 2:
Po zovretí znížime plameň, pridáme riasu Arame a varíme cca 30 minút.
Hrozienka rozmixujeme vo vode, pridáme mak, jablkovú šťavu a škoricu.
Kustovnicu pred podávaním namočíme do studenej vody.
SERVÍROVANIE:
Uvarenú kašu polejeme pripraveným pyré, posypeme kustovnicou a podávame.
Dobrú chuť 😍😊
NÁŠ TIP:
Kukuricová krupica je vhodná pre sladkú aj slanú kuchyňu. To môžete poznať v recepte – Kukuričná kaša s Hokkaido omáčkou.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊