Milujeme recepty, v ktorých sú rýdzo slovenské suroviny. Tento recept na fazuľovo-cviklovú polievku je presne taký – sú v ňom lokálne, čerstvé a sezónne suroviny.
SUROVINY:
Polievka:
- 3 ks stredne veľkej cvikly – červenej repy
- 2 ks stredne veľkej mrkvy
- 2 ks stredne veľkej cibule
- 1,2 l filtrovanej vody
- 5 cm riasy Wakame - kúpiť TU
- 250 g uvarenej veľkej farebnej fazule – ochutenej
- 1 PL Kuzu – škrob na zahustenie - kúpiť TU
Na dochutenie:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Cibuľu, mrkvu a cviklu nakrájame na malé kúsky a vkladáme do hrnca s filtrovanou vodou v rovnakej postupnosti. Hrniec dáme na šporák a začneme variť.
Krok 2:
Keď začne polievka vrieť, pridáme riasu Wakame a znížime plameň. Varíme 30 minút až 3 hodiny.
Pozn.: Dlhší var dodá do organizmu viacej energie a tepla – čím je vonku chladnejšie, tým sa zvykne variť dlhšie.
Krok 3:
10 minút pred dovarením pridáme Kuzu (je vitalizujúci a harmonizujúci), ktorý najprv rozmiešame v studenej vode, a taktiež vopred uvarenú fazuľu.
Krok 4:
Na záver, keď sa už polievka nevarí, pridáme ryžové Miso.
SERVÍROVANIE:
Uvarenú polievku nalejeme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Chceli by ste si posilniť element Oheň a Voda Cviklovou polievkou, ale nemáte chuť na fazule? Môžete si pripraviť – Cviklová polievka s chilli.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊