Cviklová polievka s fazuľou

receptyzdravia-cviklova-polievka-s-fazulou-featured

Milujeme recepty, v ktorých sú rýdzo slovenské suroviny. Tento recept na fazuľovo-cviklovú polievku je presne taký – sú v ňom lokálne, čerstvé a sezónne suroviny.

čas prípravy - od 50 minút
4 porcie
Element OHEŇ a VODA

SUROVINY:

Polievka:
Na dochutenie:

POSTUP:

Krok 1:

Cibuľu, mrkvu a cviklu nakrájame na malé kúsky a vkladáme do hrnca s filtrovanou vodou v rovnakej postupnosti. Hrniec dáme na šporák a začneme variť. 

Krok 2:

Keď začne polievka vrieť, pridáme riasu Wakame a znížime plameň. Varíme 30 minút až 3 hodiny. 

Pozn.: Dlhší var dodá do organizmu viacej energie a tepla – čím je vonku chladnejšie, tým sa zvykne variť dlhšie.

Krok 3:

10 minút pred dovarením pridáme Kuzu (je vitalizujúci a harmonizujúci), ktorý najprv rozmiešame v studenej vode, a taktiež vopred uvarenú fazuľu.

Krok 4:

Na záver, keď sa už polievka nevarí, pridáme ryžové Miso.

SERVÍROVANIE:

Uvarenú polievku nalejeme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Chceli by ste si posilniť element Oheň a Voda Cviklovou polievkou, ale nemáte chuť na fazule?  Môžete si pripraviť  – Cviklová polievka s chilli.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Tajomstvá zdravia 256. – Nazdravie!

Tento deň sme sa pozreli na oslavy či svadby bez alkoholu. Pripomenuli sme si aj seriál Krok za Krokom, kde sa pokúšali presadiť zdravú stravu.Následne