Táto výborná jemná krémová polievka z červenej šošovice Vás počas chladných dní určite poteší.
Červená šošovica si zaslúži viac pozornosti ako sa jej dostáva. Je totiž veľmi zdravá (rovnako ako iné typy strukovín) a prospešná pre naše telo.
SUROVINY:
Polievka:
- 300 g BIO červenej šošovice - kúpiť TU
- 900 ml filtrovanej vody
- 5 cm riasy Kombu - kúpiť TU
- 5 ks stredne veľkej cibule
- 2 ks bobkového listu - kúpiť TU
- 1 ČL morskej soli - kúpiť TU
Na ozdobu:
- pažítka alebo petržlenová vňať
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Šošovicu najskôr 2x prepláchneme.
Krok 2:
Potom ju dáme do hrnca a zalejeme filtrovanou vodou v pomere 1:3 (1 diel šošovice a 3 diely vody).
Krok 3:
Hrniec dáme na šporák, a keď dosiahne bodu varu, plameň znížime na minimum, pridáme riasu Kombu, bobkový list, cibuľu a varíme 30 minút.
Krok 4:
Osolíme morskou soľou a varíme ďalších 10 – 15 minút.
SERVÍROVANIE:
Uvarenú polievku dozdobíme pažítkou alebo petržlenovou vňaťkou a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Máte chuť skôr na šošovicovú omáčku? To nie je problém – Omáčka z červenej šošovice.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊