Kakaové guľky pripravené doma sa hodia nielen na oslavy, opekačky, ale aj len tak na maškrtenie. Sú zdravšie, keďže obsahujú ryžové vločky a sú prirodzené sladké. Chutia neodolateľne.
SUROVINY:
Cesto:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Choroby
Diéta
Druh jedla
Suroviny
Aktívne látky
Ročné obdobie
POSTUP:
Krok 1:
Ryžové vločky dáme variť do mlieka.
Krok 2:
Pridáme korenie, hrozienka, jablká nastrúhané nahrubo, jablkovú šťavu, kakao a varíme 30 min.
Krok 3:
Uvarenú zmes necháme vychladnúť a rukami tvarujeme guľky.
Krok 4:
Vytvarované guličky obaľujeme v kakau.
SERVÍROVANIE
Obalené kakaové guľky poukladáme na tanierik a podávame.
Dobrú chuť.
NÁŠ TIP:
Medzi najobľúbenejšie chute patria vanilková a kakaová, a pokiaľ patríte do druhej kategórie máme ďalší dezert s kakaom – Kuskusová rozprávka.
Ak sa Vám navyše páčila kombinácia Korenia Piatich vôní a kakaa, pripravili sme – Jumbo kaša, ktorá je výborným riešením sladkých raňajok.
Nech sa páči, vyskúšajte. 😊