Táto polievka je zárukou, že si aj dieťa dá dupľu. Je svieža a jemne sladká a výborná na leto.
čas prípravy - 25 minút
4 porcie
Element OHEŇ
SUROVINY:
Polievka:
- 1 veľká cibuľa
- 1 PL slnečnicového oleja - kúpiť TU
- 1 ČL červenej papriky
- 2 veľké mrkvy
- ½ šálky červenej šošovice - kúpiť TU
- 1 liter vody
- 1 ČL morskej soli - kúpiť TU
- 1 ČL mletej rasce
POSTUP:
Krok 1:
Cibuľu nakrájame na malé kocky a osmažíme na oleji.
Krok 2:
Pridáme červenú papriku, nahrubo nastrúhanú mrkvu a premytú červenú šošovicu.
Zalejeme vodou a varíme 10 minút.
Krok 3:
Na záver pridáme soľ a rascu a polievku varíme ďalších 5 minút.
SERVÍROVANIE:
Polievku naservírujeme na tanier a podávame.
Dobrú chuť😊
NÁŠ TIP:
Zostalo Vám ešte trochu mrkvičky? Môžete ju použiť spolu s tekvicou na polievku – Hokkaidovo-mrkvová polievka.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊