I keď sa kreativite medze nekladú, niekedy je ťažké zbaviť sa pocitu, že jete to isté dookola.
Preto sme si pre Vás pripravili výber jednoduchých, no chutných receptov, ktoré obsahujú len pár surovín, ktoré možno máte práve teraz v chladničke.
SUROVINY:
Omáčka:
- 3 ks červenej cibule
- 2 PL sezamového oleja - kúpiť TU
- 300 g šampiňónov
- 1 ČL Kari korenia - kúpiť TU
- ½ ČL morskej soli - kúpiť TU
- 2 dcl filtrovanej vody
- 200 ml BIO ryžovej smotany - kúpiť TU
- 100 ml kečupu bez cukru - kúpiť TU
- instantná kukuričná kaša - kúpiť TU
Na dochutenie omáčky:
Príloha:
- kukuričné špagety – kúpiť TU
- sezónny šalát
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Pozn.: Ako prílohu sme zvolili kukuričné špagety, ktoré uvaríme podľa odporúčania výrobcu.
Krok 1:
Cibuľu nakrájanú na malé kúsky opražíme na sezamovom oleji.
Krok 2:
Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, kari korenie, soľ a 2dcl filtrovanej vody. Všetko spolu dusíme cca 10 minút.
Krok 3:
Na záver pridáme ryžovú smotanu, kečup a všetko zahustíme kukuričnou kašou.
Krok 4:
Omáčku podľa potreby dochutíme Tamari omáčkou.
SERVÍROVANIE:
Omáčku podávame s uvarenými špagetami a sezónnym šalátom.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Dnešným receptom sme si podporili element OHEŇ. Pokiaľ hľadáte nejaký ďalší recept s kukuričnými cestovinami a navyše chcete podporiť tento element – Oškvarkové cestoviny s tofu.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊