Oškvarkové cestoviny s tofu

receptyzdravia-oskvarkove-cestoviny-s-tofu-featured

Univerzálne jedlo, ktorým potešíte každého – to sú cestoviny!
Tu máme variant s tofu a tajnou ingredienciou, ktorá ich vypeckuje tak, že bude chutiť aj mäsovým konzumentom – aj keď je vegánska.

čas prípravy - 15 minút
4 porcie
Element OHEŇ

SUROVINY:

Cestoviny:
Oškvarková omáčka:
Na ozdobu:
Príloha:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Druh jedla

Suroviny

POSTUP:

Cestoviny:
Krok 1:

Kukuričné cestoviny dáme variť do vody so soľou, varíme 5 až 10 minút. 

Krok 2:

Keď sú uvarené, vodu zlejeme.

Pozn.: Medzičasom pripravíme omáčku.

Oškvarková omáčka:
Krok 1:

Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji.

Krok 2:

Pridáme oškvarkovú nátierku a podlejeme 2 dcl vody. 

Krok 3:

Pridáme soľ, korenie Garam Masala a najemno nastrúhanú mrkvu. Dusíme 3 minúty.

Krok 4:

Do hotovej zmesi zamiešame uvarené cestoviny.

SERVÍROVANIE:

Cestoviny posypeme nastrúhaným údeným Tofu a ako prílohu podávame zeleninový šalát.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Cestoviny – pohánkové, špaldové a aj kukuričné sa často využívajú v zdravej kuchyni. Je to aj vďaka svojej chuti, kedy krásne doplnia pripravovaný pokrm. Jedným z takýchto receptov je aj recept na –  Cestoviny pohánkové s tofu.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Tajomstvá zdravia 256. – Nazdravie!

Tento deň sme sa pozreli na oslavy či svadby bez alkoholu. Pripomenuli sme si aj seriál Krok za Krokom, kde sa pokúšali presadiť zdravú stravu.Následne