Univerzálne jedlo, ktorým potešíte každého – to sú cestoviny!
Tu máme variant s tofu a tajnou ingredienciou, ktorá ich vypeckuje tak, že bude chutiť aj mäsovým konzumentom – aj keď je vegánska.
SUROVINY:
Cestoviny:
- 300 g kukuričných cestovín - kúpiť TU
- filtrovaná voda
- soľ
Oškvarková omáčka:
- 2 PL sezamového oleja - kúpiť TU
- 2 ks cibule
- 1 ks rastlinná Oškvarková nátierka
- 2 dcl filtrovanej vody
- 1 ČL soli - morskej alebo himalájskej - kúpiť TU
- 1 ČL korenie Garam Masala alebo Kari - kúpiť TU
- 3 stredne veľké mrkvy
Na ozdobu:
Príloha:
- zeleninový šalát
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Kukuričné cestoviny dáme variť do vody so soľou, varíme 5 až 10 minút.
Krok 2:
Keď sú uvarené, vodu zlejeme.
Pozn.: Medzičasom pripravíme omáčku.
Krok 1:
Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji.
Krok 2:
Pridáme oškvarkovú nátierku a podlejeme 2 dcl vody.
Krok 3:
Pridáme soľ, korenie Garam Masala a najemno nastrúhanú mrkvu. Dusíme 3 minúty.
Krok 4:
Do hotovej zmesi zamiešame uvarené cestoviny.
SERVÍROVANIE:
Cestoviny posypeme nastrúhaným údeným Tofu a ako prílohu podávame zeleninový šalát.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Cestoviny – pohánkové, špaldové a aj kukuričné sa často využívajú v zdravej kuchyni. Je to aj vďaka svojej chuti, kedy krásne doplnia pripravovaný pokrm. Jedným z takýchto receptov je aj recept na – Cestoviny pohánkové s tofu.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊