receptyzdravia-rizoto-s-tempehom-featured

Výborný jednoduchý recept, keď ste v koncoch s nápadmi, čo variť.
Spojenie guľatozrnnej ryže, kari korenia, údeného Tempehu je výborné samo o sebe. A keď ho na záver “vyšperkujeme” pikantnou chuťou červenej reďkovky, alebo odvážnejší chilli papričiek je chuťový zážitok dokonalý. 
PS: Kto nemá odvahu na chilli, na konci receptu sa dozvie prekvapivú možnosť ako rizoto “doladiť”.  

čas prípravy - 45 minút
4 porcie
Element KOV a OHEŇ

SUROVINY:

Ryža:
Zeleninová zmes:
Na ozdobu:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Druh jedla

Suroviny

POSTUP:

Ryža:
Krok 1:

Ryžu natural najskôr 2-krát dobre prepláchneme v čistej vode.

Krok 2:

Potom ju dáme variť do čistej filtrovanej vody v pomere 1:2. 

Krok 3:

Keď začne vrieť, znížime plameň, pridáme riasu Arame a varíme 40 minút.

Zeleninová zmes::
Krok 1:

Cibuľu a mrkvu nakrájame na malé kocky a postupne na oleji opražíme najskôr cibuľu a potom mrkvu. 

Krok 2:

Následne pridáme Tempeh, kari korenie, cca 1 dcl vody, morskú soľ a všetko spoločne dusíme 5 minút.

Krok 3:

Nakoniec zmes zamiešame do uvarenej ryže natural a dobre premiešame.

SERVÍROVANIE:

Rizoto podávame s červenou reďkovkou, petržlenovou vňaťou a chilli papričkou.
Dobrú chuť 😊

TIP: Podľa chute môžeme rizoto posypať orechami alebo kokosom.

NÁŠ TIP:

Rizoto je obľúbené jedlo aj vďaka svojej jednoduchej príprave. Ale niekedy na ryžu nemáme chuť a začneme rozmýšľať nad inou alternatívou. A vtedy prichádza – Pšenoto – jednoduchý recept na chutné jedlo a navyše si ho môžete pozrieť formou video receptu.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Tajomstvá zdravia 256. – Nazdravie!

Tento deň sme sa pozreli na oslavy či svadby bez alkoholu. Pripomenuli sme si aj seriál Krok za Krokom, kde sa pokúšali presadiť zdravú stravu.Následne