receptyzdravia-spaldove-tofu-pagace-featured

Chystá sa k Vám návšteva, ktorá nekonzumuje žiadne živočíšne produkty a chceli by ste ju niečím prekvapiť? Čo tak skúsiť upiecť vegánsku verziu pagáčikov? Aj keď možno nemáte niektoré suroviny doma v špajze, v obchode so zdravou výživou by ste ich mali nájsť bez problémov. 

čas prípravy - 40 minút + čas na odležanie cesta
4 porcie
Element DREVO

SUROVINY:

Cesto:
Na posypanie:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Druh jedla

Suroviny

POSTUP:

Krok 1:

Údené tofu najskôr najemno nastrúhame. 

Krok 2:

K tofu primiešame všetky suroviny a vypracujeme cesto. 

Krok 3:

Cesto dáme do mikroténového vreca a necháme odležať na chladnom mieste aspoň 1 hodinu.

Krok 4:

Cesto po odležaní vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrajujeme kruhovou formou pagáče.

Krok 5:

Kolieska položíme na vymastený plech, potrieme vodou a posypeme ľubovoľnými semiačkami.

Krok 6:

Pagáče pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 14–18 minút.

SERVÍROVANIE:

Upečené pagáčiky po vychladnutí naukladáme na tanier a podávame. 
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

A čo by ste mohli ešte návšteve ponúknuť? Napríklad, nejaká sladký dezert? – Vločkový koláč s karamelom, pripravený z ovsených vločiek ochutený perníkovým korením a zaujímavou bodkou na záver.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to