Chystá sa k Vám návšteva, ktorá nekonzumuje žiadne živočíšne produkty a chceli by ste ju niečím prekvapiť? Čo tak skúsiť upiecť vegánsku verziu pagáčikov? Aj keď možno nemáte niektoré suroviny doma v špajze, v obchode so zdravou výživou by ste ich mali nájsť bez problémov.
SUROVINY:
Cesto:
- 250 g Tofu údené - kúpiť TU
- 250 g BIO Alsan – rastlinné maslo - kúpiť TU
- 250 g BIO špaldová polohrubá múka
- 40 g BIO kypriaceho prášku - kúpiť TU
- 1 kávová lyžička morskej soli - kúpiť TU
- 1 PL Vajahit – náhrada vajec
- 20 ml filtrovanej vody
Na posypanie:
- semiačka – podľa chuti
POSTUP:
Krok 1:
Údené tofu najskôr najemno nastrúhame.
Krok 2:
K tofu primiešame všetky suroviny a vypracujeme cesto.
Krok 3:
Cesto dáme do mikroténového vreca a necháme odležať na chladnom mieste aspoň 1 hodinu.
Krok 4:
Cesto po odležaní vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrajujeme kruhovou formou pagáče.
Krok 5:
Kolieska položíme na vymastený plech, potrieme vodou a posypeme ľubovoľnými semiačkami.
Krok 6:
Pagáče pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 14–18 minút.
SERVÍROVANIE:
Upečené pagáčiky po vychladnutí naukladáme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
A čo by ste mohli ešte návšteve ponúknuť? Napríklad, nejaká sladký dezert? – Vločkový koláč s karamelom, pripravený z ovsených vločiek ochutený perníkovým korením a zaujímavou bodkou na záver.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊