ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝL • POZNANIE • SEBAROZVOJ

Tempeh natural v cestíčku

receptyzdravia-tempeh-natural-v-cesticku-featured

Popularita Tempehu rastie. A niet sa čo čudovať, je to vynikajúca a zdravá bašta.
Ak ho chcete vyskúšať a radi objavujete nové, nepoznané chute, máme pre Vás recept, ktorý trafí hneď dva klince po hlavičke.

čas prípravy - 20 minút
4 porcie
Element oheň

POSTUP:

Tempeh:
Krok 1:

Tempeh prekrojíme na polovicu – priečne aj pozdĺžne. 

Krok 2:

Plátky Tempehu varíme 10 minút v cca 2 dcl vody ochutenej sójovou omáčkou. 

Krok 3:

Tempeh vyberieme z hrnca a necháme odkvapkať.

Krok 4:

Odkvapkané plátky natrieme horčicou a polovice naspäť spojíme.

Krok 5:

Plátky Tempehu opatrne obaľujeme v pripravenom cestíčku a následne je vysmažíme do ružova na oleji.

Cestíčko:

Cestíčko pripravíme zmiešaním minerálky alebo piva, múky, korenia, škrobu a soli.

TIP: Správnu teplotu oleja zistíme keď do oleja vložíme koniec paličky a okolo nej sa začnú robiť bublinky.
Iný spôsob – do oleja dáme koliesko mrkvy a keď vypláva na povrch, môžeme do oleja vložiť obalený Tempeh. Mrkvu v oleji necháme aj počas smaženia, pretože zabraňuje jeho prepaľovaniu.

SERVÍROVANIE:

Doružova vysmažený Tempeh naservírujeme na tanier a podávame. 
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Tempeh v cestíčku je výborný, ale čo by ste povedali na – Tempeh v žihľavovom cestíčku. 
Pokiaľ ale ešte nie ste pripravený na predchádzajúci recept, máme tu pre Vás  video recept – Tempeh s hubami. 
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn