Popularita Tempehu rastie. A niet sa čo čudovať, je to vynikajúca a zdravá bašta.
Ak ho chcete vyskúšať a radi objavujete nové, nepoznané chute, máme pre Vás recept, ktorý trafí hneď dva klince po hlavičke.
SUROVINY:
Tempeh:
Cestíčko:
- 1 dcl sýtenej minerálky alebo piva
- 4 PL hladkej špaldovej múky - kúpiť TU
- 1/2 ČL bylinkovej soli - kúpiť TU
- 1 ČL Arrowroot – škrob alebo maizeny - kúpiť TU
- štipka soli
Na vyprážanie:
POSTUP:
Krok 1:
Tempeh prekrojíme na polovicu – priečne aj pozdĺžne.
Krok 2:
Plátky Tempehu varíme 10 minút v cca 2 dcl vody ochutenej sójovou omáčkou.
Krok 3:
Tempeh vyberieme z hrnca a necháme odkvapkať.
Krok 4:
Odkvapkané plátky natrieme horčicou a polovice naspäť spojíme.
Krok 5:
Plátky Tempehu opatrne obaľujeme v pripravenom cestíčku a následne je vysmažíme do ružova na oleji.
Cestíčko pripravíme zmiešaním minerálky alebo piva, múky, korenia, škrobu a soli.
TIP: Správnu teplotu oleja zistíme keď do oleja vložíme koniec paličky a okolo nej sa začnú robiť bublinky.
Iný spôsob – do oleja dáme koliesko mrkvy a keď vypláva na povrch, môžeme do oleja vložiť obalený Tempeh. Mrkvu v oleji necháme aj počas smaženia, pretože zabraňuje jeho prepaľovaniu.
SERVÍROVANIE:
Doružova vysmažený Tempeh naservírujeme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Tempeh v cestíčku je výborný, ale čo by ste povedali na – Tempeh v žihľavovom cestíčku.
Pokiaľ ale ešte nie ste pripravený na predchádzajúci recept, máme tu pre Vás video recept – Tempeh s hubami.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊