So zvyšujúcou sa teplotou sa väčšinou zvyšuje aj chuť na ľahšie letné jedlá.
Napríklad na cestoviny, ktoré sa dajú pripraviť rýchlo, jednoducho, chutne aj zdravo.
Celozrnné cestoviny obsahujú komplexné sacharidy, ktoré zabezpečia pomalé a rovnomerné uvoľňovanie energie.
Suroviny:
- 1 šálka celozrnných grahamových cestovín
- 4 šálky vody
- štipka morskej soli - kúpiť TU
- 2 PL slnečnicového oleja - kúpiť TU
Elementy
Ovplyvnené orgány
Choroby
Diéta
Druh jedla
Suroviny
Aktívne látky
Ročné obdobie
POSTUP:
Krok 1:
V hrnci zohrejeme dotatočne veľké množstvo vody.
Krok 2:
Horúcu vodu osolíme, nasypeme cestoviny, premiešame a varíme asi 10 minút do polomäkka tzn. “al dente”.
Pozn.: dobu varenia prispôsobíme odporúčaniu výrobcu cestovín.
Krok 3:
Hotové cestoviny precedíme, prepláchneme pod tečúcou vodou a premiešame s troškou oleja, aby sa nezlepili.
SERVÍROVANIE:
Uvarené cestoviny môžeme podávať ako prílohu alebo aj ako hlavné jedlo s napríklad zeleninovou prílohou.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Ako prílohu k rôznym omáčkam môžeme okrem cestovín môžeme pripraviť napríklad – Ryža natural – základný recept alebo knedlík, ktorý môžeme uvariť z netradičných surovín – Kukuričný knedlík s chia semiačkami alebo – Pšenové knedle.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊