Strukovinám sa veľa ľudí vyhýba kvôli ich ťažšej stráviteľnosti a sklonom k nafukovaniu.
V podobe krémovej lahodnej kaše však Vášmu žalúdku neublížia a zasýtia Vás na dlhý čas.
Hrachová kaša patrí rovnako do slovenskej aj českej kuchyne.
SUROVINY:
- 1 šálka hrachu poleného – žltého - kúpiť TU
- 3 šálky vody
- 1 ČL morskej soli - kúpiť TU
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 PL majoránky
- 3 PL Arowroot – škrob na zahustenie - kúpiť TU
Na dochutenie:
Na ozdobu:
- smažená cibuľka
POSTUP:
Pozn.: Skôr ako začneme variť, hrach dobre prepláchneme a cez noc namočíme.
Krok 1:
Druhý deň vodu zlejeme a uvaríme v čistej, neosolenej vode v pomere 1:3.
Krok 2:
Mäkký, uvarený hrach rozmixujeme alebo prepasírujeme, ochutíme morskou soľou, rozdrveným cesnakom a majoránkou.
Krok 3:
Zahustíme škrobom a krátko povaríme.
Krok 4:
Pred dohotovením pridáme podľa chuti Tamari omáčku.
SERVÍROVANIE
Uvarenú kašu naservírujeme na tanier, ozdobíme smaženou cibuľkou a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Nielen hrachová kaša, ale aj hrachová polievka je obľúbeným jedlom nejedného z nás. Prečo ale nevyskúšať aj možno netradičné kombinácie chutí – Hrachová polievka s kelom, a navyše keď podporíte element ZEM a KOV.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊