ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝL • POZNANIE • SEBAROZVOJ

Hrachová kaša

receptyzdravia-hrachova-kasa-bzl-featured

Strukovinám sa veľa ľudí vyhýba kvôli ich ťažšej stráviteľnosti a sklonom k nafukovaniu.
V podobe krémovej lahodnej kaše však Vášmu žalúdku neublížia a zasýtia Vás na dlhý čas.
Hrachová kaša patrí rovnako do slovenskej aj českej kuchyne.

čas prípravy - 60 minút
4 porcie
Element ZEM

POSTUP:

Pozn.: Skôr ako začneme variť, hrach dobre prepláchneme a cez noc namočíme.

Krok 1:

Druhý deň vodu zlejeme a uvaríme v čistej, neosolenej vode v pomere 1:3.

Krok 2:

Mäkký, uvarený hrach rozmixujeme alebo prepasírujeme, ochutíme morskou soľou, rozdrveným cesnakom a majoránkou. 

Krok 3:

Zahustíme škrobom a krátko povaríme. 

Krok 4:

Pred dohotovením pridáme podľa chuti Tamari omáčku.

SERVÍROVANIE

Uvarenú kašu naservírujeme na tanier, ozdobíme smaženou cibuľkou a podávame.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Nielen hrachová kaša, ale aj hrachová polievka je obľúbeným jedlom nejedného z nás. Prečo ale nevyskúšať aj možno netradičné kombinácie chutí – Hrachová polievka s kelom, a navyše keď podporíte element ZEM a KOV.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn