Hrachová polievka s kelom je rýchla polievka, ktorú miluje celá rodina. Zjedia ju dospelí aj deti.
Kel je “nenápadná” zelenina, ale dá sa z neho spraviť viacero chutných jedál a medzi ne táto polievka určite patrí.
SUROVINY:
Polievka:
- 500 g žltého hrachu - kúpiť TU
- filtrovaná voda
- riasa Kombu - kúpiť TU
- 1 PL morskej soli - kúpiť TU
- 1 PL rasce - kúpiť TU
- 1 ČL kurkumy - kúpiť TU
- ½ stredne veľkého kelu
Na dochutenie:
- 4 PL slnečnicový olej - kúpiť TU
- 1 malý zeler
- 1 PL majoránky
- 6 strúčikov cesnaku
POSTUP:
Pozn.: Hrach najskôr namočíme na 12 – 24 hodín.
Krok 1:
Na druhý deň vodu zlejeme a hrach zalejeme novou vodou. Privedieme do varu, pridáme riasu Kombu a varíme minimálne 90 minút.
Krok 2:
Potom pridáme soľ, rascu, kurkumu, najemno nakrájaný kel a varíme ďalších 15 minút.
Krok 3:
Na oleji osmahneme zeler, ktorým na záver dochutíme polievku.
Krok 4:
Na úplný záver do polievky vmiešame osmahnutý zeler, dochutíme majoránkou a pretlačeným cesnakom.
SERVÍROVANIE:
Polievku nalejeme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Kombinácia kelu s hrachom je výborná, však? A čo poviete na – Kelové rolky.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊