ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝL • POZNANIE • SEBAROZVOJ

Pohánkové rizoto s hubami

26174267 - buckwheat porridge with mushrooms

Rizoto z pohánky je zdravší variant k tradičnej verzii z bielej ryže.
V tomto prípade platí, že čo je zdravé, je aj dobré! Pohánka má totiž výbornú, akoby orieškovú chuť, a tá skvelo ladí s výraznou chuťou húb.

čas prípravy - 25 minút
4 porcie
Element VODA

SUROVINY:

Rizoto:
Na dochutenie:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Druh jedla

Suroviny

POSTUP:

Krok 1:

Dôkladne premytú pohánku vysypeme do vriacej vody so soľou a necháme na miernom ohni variť 20 minút.

Krok 2:

Cibuľu nakrájame na malé kúsky a opražíme na oleji. 

Krok 3:

Pridáme na kocky pokrájané šampiňóny, polejeme sójovou omáčkou a opražíme do zlatista. 

Krok 4:

Hubovú zmes dochutíme sušeným alebo čerstvým kôprom.

Krok 5:

Na záver zmiešame huby s pohánkou a máme hotovo.😊 

SERVÍROVANIE:

Pohánkové rizoto naservírujeme na pekný tanier alebo inej vhodnej misky a podávame. 
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Cícerová pomazánka s pohánkou, možno podľa názvu rozmýšľate, prečo je tento recept v dnešnom tipe. Nedajte sa ale zmiasť, pomazánka je doma robená, doplnená chuťou Tahini a ďalších korenín. 
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn