Rizoto z pohánky je zdravší variant k tradičnej verzii z bielej ryže.
V tomto prípade platí, že čo je zdravé, je aj dobré! Pohánka má totiž výbornú, akoby orieškovú chuť, a tá skvelo ladí s výraznou chuťou húb.
SUROVINY:
Rizoto:
- 1 šálka pohánky - kúpiť TU
- 2 šálky vody
- štipka morskej soli - kúpiť TU
- 1 malá cibuľa
- 2 PL sezamového oleja - kúpiť TU
- 100 g šampiňónov
- sójová omáčka - kúpiť TU
Na dochutenie:
- čerstvý alebo sušený kôpor
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Dôkladne premytú pohánku vysypeme do vriacej vody so soľou a necháme na miernom ohni variť 20 minút.
Krok 2:
Cibuľu nakrájame na malé kúsky a opražíme na oleji.
Krok 3:
Pridáme na kocky pokrájané šampiňóny, polejeme sójovou omáčkou a opražíme do zlatista.
Krok 4:
Hubovú zmes dochutíme sušeným alebo čerstvým kôprom.
Krok 5:
Na záver zmiešame huby s pohánkou a máme hotovo.😊
SERVÍROVANIE:
Pohánkové rizoto naservírujeme na pekný tanier alebo inej vhodnej misky a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Cícerová pomazánka s pohánkou, možno podľa názvu rozmýšľate, prečo je tento recept v dnešnom tipe. Nedajte sa ale zmiasť, pomazánka je doma robená, doplnená chuťou Tahini a ďalších korenín.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊