Uvarili ste si zelenú šošovicu a neviete čo s ňou? Čo tak z nej dnes pripraviť karbonátky. Stačí sa trocha vyhrať s chuťou, obaliť ich v cestíčku, ktoré svete čuduj sa, je úplne bezlepkové. A šup s nimi na panvicu, chvíľku osmažiť, otočiť na druhý bok, aby i druhá strana bola krásne do zlatova vysmažená..
Ak chcete vedieť ako na to, všetky potrebné informácie nájdete ďalej v recepte..
SUROVINY:
Rezne:
- 400 g uvarenej zelenej šošovice s riasou Kombu
- 1 ČL Kari korenia - kúpiť TU
- ½ ČL Chilli korenia - kúpiť TU
- 1 ČL majoránky
- 1 ČL morskej soli - kúpiť TU
- Hraška pikant - na zahustenie - kúpiť TU
Cestíčko:
- 150 g Hraška pikant
- filtrovaná voda
Na vyprážanie:
Príloha:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Pozn.: Ako prílohu sme použili ryžu natural. Pokiaľ ešte nemáte skúsenosti s jej varením, môžete si pozrieť recept – Ryža natural – základný recept.
Krok 1:
Do uvarenej šošovice zamiešame všetko korenie, morskú soľ a roztlačený cesnak.
Krok 2:
Podľa potreby zahustíme Hraškou tak, aby sa nám dali tvarovať karbonátky.
Krok 3:
Karbonátky obaľujeme v cestíčku a vyprážame v slnečnicovom oleji.
Z Hrašky a vody vytvoríme jemné cestíčko, ktoré bude konzistenciou podobné horčici.
SERVÍROVANIE:
Karbonátky a ryžu natural naservírujeme na tanier a podávame. Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Kari je obľúbené korenie nielen na indickom subkontinente, ale dalo by sa povedať že po celom svete. Preto pre Vás máme pripravené množstvo receptov s touto zmesou korenín, z ktorých vyberáme napríklad – Kukuričné špagety so šampiňónmi,
Nech sa páči, vyskúšajte 😊