K dokonalému ľahko stráviteľnému pokrmu stačí trocha húb, Tempehu, nakrájanej cibuľky a pár minút pečenia na panvici.
SUROVINY:
Tempeh:
- 1/3 šálky sušených húb
- voda na namočenie húb
- 200 g Tempeh natural - kúpiť TU
- 2 dcl vody
- 2 PL Tamari – sójová omáčka - kúpiť TU
- 2 ks veľkej cibule
- 2 PL sezamového oleja - kúpiť TU
Na dochutenie:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
TIP: Sušené huby môžeme nahradiť čerstvými – cca 100 g.
Krok 1:
Sušené huby najskôr namočíme.
Krok 2:
Tempeh nakrájame na malé kúsky a dáme variť na 10 minút do hrnca s 2 dcl vody a Tamari omáčkou.
Krok 3:
Cibuľu nakrájanú na malé kúsky orestujeme na oleji, pridáme vopred namočené huby a podusíme do mäkka.
Krok 4:
Pridáme povarený Tempeh a všetko spolu podusíme ešte 5 minút.
Krok 5:
Na záver môžeme dochutiť s Tahini.
SERVÍROVANIE:
Tempeh s hubami naservírujeme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Huby sa v slovenskej kuchyni využívajú pomerne často. A nech si ich už nazbierame, alebo kúpime, svojou chuťou nám krásne obohatia chuť jedla. Chuť húb si môžeme vychutnať napríklad v – Pohánkové rizoto s hubami.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊