ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝL • POZNANIE • SEBAROZVOJ

Tempeh na hubách

receptyzdravia-tempeh-na-hubach-bzl-featured

K dokonalému ľahko stráviteľnému pokrmu stačí trocha húb, Tempehu, nakrájanej cibuľky a pár minút pečenia na panvici.

čas prípravy - 30 minút
4 porcie
Element DREVO

POSTUP:

TIP: Sušené huby môžeme nahradiť čerstvými – cca 100 g.

Krok 1:

Sušené huby najskôr namočíme.

Krok 2:

Tempeh nakrájame na malé kúsky a dáme variť na 10 minút do hrnca s 2 dcl vody a Tamari omáčkou.

Krok 3:

Cibuľu nakrájanú na malé kúsky orestujeme na oleji, pridáme vopred namočené huby a podusíme do mäkka. 

Krok 4:

Pridáme povarený Tempeh a všetko spolu podusíme ešte 5 minút.

Krok 5:

Na záver môžeme dochutiť s Tahini.

SERVÍROVANIE:

Tempeh s hubami naservírujeme na tanier a podávame. 
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Huby sa v slovenskej kuchyni využívajú pomerne často. A nech si ich už nazbierame, alebo kúpime, svojou chuťou nám krásne obohatia chuť jedla. Chuť húb si môžeme vychutnať napríklad v – Pohánkové rizoto s hubami.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn