Poznáte chuť netradičného sójového výrobku Tempehu?
Táto vegánska, alternatívna náhrada mäsa prináša vo svete bezmäsitých jedál úplne jedinečnú chuť.
čas prípravy - 30 minút
4 porcie
Element DREVO
SUROVINY:
Tempeh:
- 200 g Tempeh natural - kúpiť TU
- 4 dcl vody
- 1 ČL bylinkovej soli
- 2 veľké cibule
- 2 PL sezamového oleja - kúpiť TU
- 100 g sójovej múky plnotučnej - kúpiť TU
Na dochutenie:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Tempeh nakrájame na plátky a varíme 10 minút v 4 dcl vody, ktorú sme ochutili bylinkovou soľou.
Krok 2:
Cibuľu nakrájame na polmesiačiky a do sklovita osmažíme.
Krok 3:
Pridáme povarený Tempeh a sójovú múku. Všetko spolu varíme ešte 10 minút.
Krok 4:
Na záver zjemníme kremžskou horčicou a dochutíme Tamari omáčkou.
SERVÍROVANIE:
Tempeh naservírujeme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
😊