Cestoviny sa dajú pripraviť na milión spôsobov – opýtajte sa na to Talianov.
Prinášame Vám však diétnu a zdravú verziu špaldových cestovín s ľahkou omáčkou z Tofu majonézy, Tahini, Misa a zázvoru.
SUROVINY:
Cestoviny:
- 400 g špaldových cestovín - kúpiť TU
- filtrovaná voda
- 1 ČL morskej soli - kúpiť TU
Zelenina:
- 2 stredne veľké cibule
- 2 stredne veľké mrkvy
Omáčka na ochutenie:
- 150 g Tofu majonézy - kúpiť TU
- 4 PL Tahini – sezamové maslo - kúpiť TU
- 2 PL Miso biele
- 1 ČL zázvoru
Elementy
Ovplyvnené orgány
Choroby
Diéta
Druh jedla
Suroviny
Aktívne látky
Ročné obdobie
POSTUP:
Krok 1:
Cestoviny uvaríme dostatočnom množstve horúcej osolenej vody. Cestoviny varíme podľa odporúčaní výrobcu.
Krok 2:
Keď sa nám varia cestoviny nakrájame najemno cibuľku a nahrubo nastrúhame mrkvu.
Krok 3:
Pripravíme Omáčku na ochutenie – zmiešame Tofu majonézu, Tahini, biele miso a zázvor a dôkladne premiešame.
Krok 4:
Zeleninu a omáčku zamiešame do horúcich cestovín.
SERVÍROVANIE:
Cestoviny ochutené zeleninou a omáčkou naložíme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Tahini, ktoré sme použili v dnešnom recepte, môžeme použiť aj pri príprave napríklad sladkých raňajok – Jumbo kaša.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊