ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝL • POZNANIE • SEBAROZVOJ

Kuskus s miso omáčkou

receptyzdravia-kuskus-s-miso-omackou-featured

Tento neodolateľný recept na kuskus s misom si isto obľúbite. Pripravený ho máte raz-dva, no sýty ostanete ešte pár hodín.
Toto zdravé jedlo z kuskusu Vás príjemne nasýti bez pocitu ťažkosti na žalúdku a ešte aj výborne chutí.

čas prípravy - 20 minút
4 porcie
Element DREVO a VODA

POSTUP:

Pozn.: Najskôr namočíme riasu Wakame, ktorú použijeme ďalej v recepte.

Kuskus:
Krok 1:

750 ml kvalitnej filtrovanej vody privedieme k varu, znížime plameň na minimum a pridáme morskú soľ. 

Krok 2:

Za stáleho miešania postupne sypeme kuskus, ktorý varíme 5 až 15 minút.

Krok 3:

Medzičasom nakrájame najemno cibuľu a opražíme ju do sklovita na sezamovom oleji. 

Krok 4:

Osmahnutú cibuľku zamiešame do uvareného kuskusu.

Miso omáčka:

Zmiešame 1 dcl vody, ryžové Miso, Tahini a nakrájanú riasu Wakame.

SERVÍROVANIE:

Kuskus polejeme Miso omáčkou, tanier dozdobíme mrkvou a ľadovým šalátom a podávame.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Miso sa v ázijskej kuchyni využíva pomerne často nielen na ochucovanie polievok alebo omáčok. V dnešnom Tipe Vám ponúkame recept na – Riasy – Wakame s misom, v  ktorom Vám ukážeme jeho neobvyklé využitie.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn