Tento neodolateľný recept na kuskus s misom si isto obľúbite. Pripravený ho máte raz-dva, no sýty ostanete ešte pár hodín.
Toto zdravé jedlo z kuskusu Vás príjemne nasýti bez pocitu ťažkosti na žalúdku a ešte aj výborne chutí.
SUROVINY:
Kuskus:
- 250 g Kuskusu - kúpiť TU
- 450 ml filtrovanej vody
- ¼ ČL morskej soli - kúpiť TU
- 3 PL sezamového oleja - kúpiť TU
- 2 ks stredne veľkej cibule
Miso omáčka:
Príloha:
- mrkva
- ľadový šalát
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Pozn.: Najskôr namočíme riasu Wakame, ktorú použijeme ďalej v recepte.
Krok 1:
750 ml kvalitnej filtrovanej vody privedieme k varu, znížime plameň na minimum a pridáme morskú soľ.
Krok 2:
Za stáleho miešania postupne sypeme kuskus, ktorý varíme 5 až 15 minút.
Krok 3:
Medzičasom nakrájame najemno cibuľu a opražíme ju do sklovita na sezamovom oleji.
Krok 4:
Osmahnutú cibuľku zamiešame do uvareného kuskusu.
Zmiešame 1 dcl vody, ryžové Miso, Tahini a nakrájanú riasu Wakame.
SERVÍROVANIE:
Kuskus polejeme Miso omáčkou, tanier dozdobíme mrkvou a ľadovým šalátom a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Miso sa v ázijskej kuchyni využíva pomerne často nielen na ochucovanie polievok alebo omáčok. V dnešnom Tipe Vám ponúkame recept na – Riasy – Wakame s misom, v ktorom Vám ukážeme jeho neobvyklé využitie.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊