ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝL • POZNANIE • SEBAROZVOJ

Pórkovo-kelová polievka

receptyzdravia-porkovo-kelova-polievka-featured

V každej domácnosti aspoň raz zaznela otázka: “Čo bude zajtra na obed?” Jeden z dôvodov môže byť chýbajúca inšpirácia. V takom prípade Vám odporúčame vyskúšať pórovo-kelovú polievku, ktorú síce mnoho z nás už aspoň raz varila, no ak ju ešte dochutíme Misom, tým už aj tak lahodnej polievke zvýrazníme chuť a dodáme jej zdravé enzýmy.

čas prípravy - 30 minút
4 porcie
Element KOV a DREVO

SUROVINY:

Polievka:
Na dochutenie:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Druh jedla

Suroviny

POSTUP:

Krok 1:

Dôkladne umytý pór nakrájame najemno a speníme na oleji. 

Krok 2:

Pridáme červenú papriku, Mahá korenie a chvíľu restujeme. 

Krok 3:

Potom pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu, na pásiky nakrájaný kel a zalejeme vodou.  Pridáme soľ a rascu a varíme domäkka.

TIP: Polievku môžeme zahustiť uvarenou obilninou(napr. ryžou natural), ktorá nám ostala z predchádzajúceho dňa.

SERVÍROVANIE:

Polievku na tanieri môžeme dochutiť misom a podávame.
Dobrú chuť😊

NÁŠ TIP:

Miso sa nemusí používať len na dochutenie polievok alebo pri príprave hlavného jedla. Pokiaľ si však k hlavnému jedlu radi dávate nejakú prílohu, môžete si pripraviť niečo netradičné – Riasy Nori – chuťovka alebo niečo ostrejšieho – Pickles – Miso s cesnakom.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn