V každej domácnosti aspoň raz zaznela otázka: “Čo bude zajtra na obed?” Jeden z dôvodov môže byť chýbajúca inšpirácia. V takom prípade Vám odporúčame vyskúšať pórovo-kelovú polievku, ktorú síce mnoho z nás už aspoň raz varila, no ak ju ešte dochutíme Misom, tým už aj tak lahodnej polievke zvýrazníme chuť a dodáme jej zdravé enzýmy.
SUROVINY:
Polievka:
- cca 15 cm póru
- 2 PL kvalitného rastlinného oleja
- ½ ČL červenej papriky - kúpiť TU
- ½ ČL Mahá korenia - kúpiť TU
- 2 menšie mrkvy
- ¼ hlávkového kelu
- filtrovaná voda
- ½ ČL soli
- ½ ČL rasce - kúpiť TU
Na dochutenie:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Dôkladne umytý pór nakrájame najemno a speníme na oleji.
Krok 2:
Pridáme červenú papriku, Mahá korenie a chvíľu restujeme.
Krok 3:
Potom pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu, na pásiky nakrájaný kel a zalejeme vodou. Pridáme soľ a rascu a varíme domäkka.
TIP: Polievku môžeme zahustiť uvarenou obilninou(napr. ryžou natural), ktorá nám ostala z predchádzajúceho dňa.
SERVÍROVANIE:
Polievku na tanieri môžeme dochutiť misom a podávame.
Dobrú chuť😊
NÁŠ TIP:
Miso sa nemusí používať len na dochutenie polievok alebo pri príprave hlavného jedla. Pokiaľ si však k hlavnému jedlu radi dávate nejakú prílohu, môžete si pripraviť niečo netradičné – Riasy Nori – chuťovka alebo niečo ostrejšieho – Pickles – Miso s cesnakom.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊