ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝL • POZNANIE • SEBAROZVOJ

Ryžová kaša s makom

38454900 - mochi milk rice pudding with poppy seeds

Niekedy sa až tak pýta dať si na raňajky niečo naozaj teplé. Poznáte tiež ten pocit? Ak Vaša odpoveď znie áno, v tom prípade si spolu poďme pripraviť Ryžovú kašu s makom.
PS: Ako bonus sme pre Vás pripravili TIP, ktorý nájdete na konci receptu, ako môžete už tak výbornú kašu obmeniť.

čas prípravy - od 60 minút
3 porcie
Element KOV a ZEM

POSTUP:

Krok 1:

Ryžu natural najskôr 2-krát prepláchneme v čistej vode.

Krok 2:

Prepláchnutú ryžu dáme variť do ryžového mlieka. 

Krok 3:

Keď začne vrieť, znížime plameň a varíme ju minimálne 1 hodinu.

Krok 4:

Na záver ryžu rozmixujeme na kašu.

SERVÍROVANIE:

Uvarenú kašu posypeme pomletým makom a hrozienkami a podávame. 
Dobrú chuť 😊

TIP: Podľa potreby, alebo našej chuti môžeme ešte pridať kustovnicu. Pre sladšiu chuť môžeme kašu poliať javorovým alebo ryžovým sirupom a posypať škoricou.

NÁŠ TIP:

Mak si najčastejšie pripravujeme “na sladko”.  Ale prečo by sme nemohli uvariť raňajky s makom “na slano” – Pohánkovo-ryžová kaša s makom.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn