Niekedy sa až tak pýta dať si na raňajky niečo naozaj teplé. Poznáte tiež ten pocit? Ak Vaša odpoveď znie áno, v tom prípade si spolu poďme pripraviť Ryžovú kašu s makom.
PS: Ako bonus sme pre Vás pripravili TIP, ktorý nájdete na konci receptu, ako môžete už tak výbornú kašu obmeniť.
SUROVINY:
Kaša:
Na ozdobu:
POSTUP:
Krok 1:
Ryžu natural najskôr 2-krát prepláchneme v čistej vode.
Krok 2:
Prepláchnutú ryžu dáme variť do ryžového mlieka.
Krok 3:
Keď začne vrieť, znížime plameň a varíme ju minimálne 1 hodinu.
Krok 4:
Na záver ryžu rozmixujeme na kašu.
SERVÍROVANIE:
Uvarenú kašu posypeme pomletým makom a hrozienkami a podávame.
Dobrú chuť 😊
TIP: Podľa potreby, alebo našej chuti môžeme ešte pridať kustovnicu. Pre sladšiu chuť môžeme kašu poliať javorovým alebo ryžovým sirupom a posypať škoricou.
NÁŠ TIP:
Mak si najčastejšie pripravujeme “na sladko”. Ale prečo by sme nemohli uvariť raňajky s makom “na slano” – Pohánkovo-ryžová kaša s makom.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊