ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝL • POZNANIE • SEBAROZVOJ

Tempeh-karfiolová omáčka

receptyzdravia-tempeh-karfiolova-omacka-featured

Máte chuť na trochu exotiky? Vyskúšate tento recept v ktorom Vás čaká príjemné prekvapenie v podobe netradičného korenia. Jeho aróma Vás zavedie do ázijských krajín.

čas prípravy - 50 minút
4 porcie
Element KOV

SUROVINY:

Karfiol:
Omáčka:
Na dochutenie omáčky:

POSTUP:

Karfiol:

Karfiol rozdelíme na menšie ružičky a varíme 20 minút v osolenej vode.

Pozn.: Uvarený karfiol použijeme ďalej v recepte.

Omáčka:
Krok 1:

Nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji do sklovita.

Krok 2:

Pridáme malé kocky Tempehu, nastrúhanú mrkvu, podlejeme troškou vody a všetko podusíme 5 až 10 minút.

Krok 3:

Potom pridáme uvarený karfiol, hrášok, trochu soli, muškátový oriešok a dusíme ďalších 10 minút. 

Krok 4:

Na záver zahustíme Arrowrotom, zjemníme sójovým mliekom a chvíľu povaríme.

Krok 5:

Podľa potreby dochutíme sójovou omáčkou.

SERVÍROVANIE:

Karfiol s Tempehom v omáčke naservírujeme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Výborné však? Pokiaľ máte ešte chuť na karfiolové jedlo, ktoré podporí ďalšie elementy, môžete si pozrieť recept na – Karfiolové placky.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn