Máte chuť na trochu exotiky? Vyskúšate tento recept v ktorom Vás čaká príjemné prekvapenie v podobe netradičného korenia. Jeho aróma Vás zavedie do ázijských krajín.
SUROVINY:
Karfiol:
- 1/2 hlávky karfiolu
- 3 šálky vody
- soľ
Omáčka:
- 2 PL oleja
- 1 ks väčšej cibule
- 200 g Tempeh údený - kúpiť TU
- 1 ks stredne veľkej mrkvy
- filtrovaná voda
- 1/2 šálky hrášku
- štipka morskej soli - kúpiť TU
- 1 ČL muškátového orieška
- 3 PL sójového mlieka
- 3 PL Arrowrootu – škrob na zahustenie - kúpiť TU
Na dochutenie omáčky:
POSTUP:
Karfiol rozdelíme na menšie ružičky a varíme 20 minút v osolenej vode.
Pozn.: Uvarený karfiol použijeme ďalej v recepte.
Krok 1:
Nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji do sklovita.
Krok 2:
Pridáme malé kocky Tempehu, nastrúhanú mrkvu, podlejeme troškou vody a všetko podusíme 5 až 10 minút.
Krok 3:
Potom pridáme uvarený karfiol, hrášok, trochu soli, muškátový oriešok a dusíme ďalších 10 minút.
Krok 4:
Na záver zahustíme Arrowrotom, zjemníme sójovým mliekom a chvíľu povaríme.
Krok 5:
Podľa potreby dochutíme sójovou omáčkou.
SERVÍROVANIE:
Karfiol s Tempehom v omáčke naservírujeme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Výborné však? Pokiaľ máte ešte chuť na karfiolové jedlo, ktoré podporí ďalšie elementy, môžete si pozrieť recept na – Karfiolové placky.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊