Lahodná krémová polievka ako stvorená pre milovníkov voňavého zeleru. Posilnená silou riasy Wakame a chilli korenia.
Zhruba za hodinu vytvoríte fantastické a výdatné jedlo, ktoré zahreje a zasýti.
SUROVINY:
Polievka:
- 2 ks stredne veľkého zeleru
- filtrovaná voda
- 5 cm riasy Wakame - kúpiť TU
Na dochutenie:
Na ozdobu:
- pekanové orechy
POSTUP:
Krok 1:
Zeler očistíme, nakrájame na malé kúsky a dáme ho variť do hrnca s filtrovanou vodou.
Pozn.: Vody v hrnci je toľko, aby bol zeler ponorený.
Krok 2:
Po zovretí vody, pridáme riasu Wakame a znížime plameň. Varíme 30 – 60 minút.
Pozn.: Dobu varu polievky určujeme podľa toho, koľko tepla chceme do organizmu priviezť.
Krok 3:
Po uvarení zeleru najskôr 1/3 vody zlejeme do druhej nádoby.
Krok 4:
Zeler so zvyškom vody rozmixujeme, a ak je polievka stále hustá, postupne ju dolievame odloženým vývarom, aby sme dostali hladký krém.
Krok 5:
Na záver polievku dochutíme ryžovým misom a chilli korením.
SERVÍROVANIE:
Polievku nalejeme na taniere, ozdobíme pekanovými orechmi a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Zeler sa najčastejšie objavuje v polievkach v kombinácii s mrkvou a petržlenom. A napadlo Vás niekedy, že by sa zeler mohol použiť ako príloha? – Ala hranolky.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊