ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝL • POZNANIE • SEBAROZVOJ

Zelerová krémová polievka

receptyzdravia-zelerova-kremova-polievka-featured

Lahodná krémová polievka ako stvorená pre milovníkov voňavého zeleru. Posilnená silou riasy Wakame a chilli korenia. 
Zhruba za hodinu vytvoríte fantastické a výdatné jedlo, ktoré zahreje a zasýti.

čas prípravy - od 35 do 65 minút
4 porcie
Element KOV

SUROVINY:

Polievka:
Na dochutenie:
Na ozdobu:

POSTUP:

Krok 1:

Zeler očistíme, nakrájame na malé kúsky a dáme ho variť do hrnca s filtrovanou vodou. 

Pozn.: Vody v hrnci je toľko, aby bol zeler ponorený. 

Krok 2:

Po zovretí vody, pridáme riasu Wakame a znížime plameň. Varíme 30 – 60 minút. 

Pozn.: Dobu varu polievky určujeme podľa toho, koľko tepla chceme do organizmu priviezť.

Krok 3:

Po uvarení zeleru najskôr 1/3 vody zlejeme do druhej nádoby.

Krok 4:

Zeler so zvyškom vody rozmixujeme, a ak je polievka stále hustá, postupne ju dolievame odloženým vývarom, aby sme dostali hladký krém.

Krok 5:

Na záver polievku dochutíme ryžovým misom a chilli korením.

SERVÍROVANIE:

Polievku nalejeme na taniere, ozdobíme pekanovými orechmi a podávame. 
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Zeler sa najčastejšie objavuje v polievkach v kombinácii s mrkvou a petržlenom. A napadlo Vás niekedy, že by sa zeler mohol použiť ako príloha? – Ala hranolky.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn