Vonku je nevľúdne počasie, a preto by sme sa mali zamerať na jedlá, ktoré naše telo prehrejú a zasýtia na dlhšiu dobu.
V jedálničku pritom najčastejšie zabúdame na strukoviny, pritom sú skvelým zdrojom bielkovín a podporujú celkovú vitalitu.
SUROVINY:
Omáčka:
- 200 g adzuki fazuľa - kúpiť TU
- filtrovaná voda
- riasa Kombu - kúpiť TU
- morská soľ - kúpiť TU
- 2 PL oleja
- 2 ks cibule
- 1 ČL drvenej rasce
- 1 ČL majoránky
- 1 ks ryžová smotana - kúpiť TU
- amarantové vločky – na zahustenie - kúpiť TU
- 3 strúčiky cesnaku
Príloha:
- 250 g pohánka - kúpiť TU
- pramenitá voda
- riasa Arame - kúpiť TU
Elementy
Ovplyvnené orgány
Choroby
Diéta
Druh jedla
Suroviny
Aktívne látky
Ročné obdobie
POSTUP:
Omáčka:
Pozn.: Adzuki fazuľky najskôr aspoň na 4 hodiny namočíme.
Krok 1:
Vodu z namáčania zlejeme, ale ak nás fazuľa nenadúva, tento krok môžeme vynechať.
Krok 2:
Fazule zalejeme filtrovanou vodou a dáme ich variť aj s riasou Kombu minimálne na 60 min.
Krok 3:
Približne 10 min pred dovarením fazule osolíme.
Krok 4:
Kým sa dovarí fazuľa, osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku na oleji.
Krok 5:
Osmahnutú cibuľu pridáme do uvarenej fazule, pridáme drvenú rascu, majoránku a zjemníme ryžovou smotanou.
Krok 6:
Omáčku zahustíme amarantovými vločkami.
Krok 7:
Na úplný záver pokrm dochutíme prelisovaným cesnakom.
Pohánka:
Krok 1:
Pohánku 3-krát dobre prepláchneme.
Krok 2:
Zalejeme pramenitou vodou v pomere 1 diel pohánky a 2 diely vody.
Krok 3:
Keď voda začne vrieť, pozberáme z povrchu vytvorenú penu.
Pozn.: Tento krok vynecháme, ak použijeme BIO pohánku.
Krok 4:
Znížime plameň, pridáme riasu Arame a varíme na miernom ohni a rozptylke 20 min.
SERVÍROVANIE:
Na tanier naaranžujeme uvarenú pohánku, prelejeme ju uvarenou fazuľkou so smotanovou omáčkou a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Páči sa Vám kombinácia chuti pohánky a fazule adzuki? Nič nie je problém, máme pre Vás pripravený recept – Pohánková kaša s adzuki, ktorý je výbornou voľbou na sýte raňajky.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊