ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝL • POZNANIE • SEBAROZVOJ

Adzuki na smotane s pohánkou

receptyzdravia-adzuki-na-smotane-s-pohankou-featured

Vonku je nevľúdne počasie, a preto by sme sa mali zamerať na jedlá, ktoré naše telo prehrejú a zasýtia na dlhšiu dobu.
V jedálničku pritom najčastejšie zabúdame na strukoviny, pritom sú skvelým zdrojom bielkovín a podporujú celkovú vitalitu.

čas prípravy - 70 minút
4 porcie
Element VODA

SUROVINY:

Omáčka:
Príloha:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Choroby

Diéta

Druh jedla

Suroviny

Aktívne látky

Ročné obdobie

POSTUP:

Omáčka:

Pozn.: Adzuki fazuľky najskôr aspoň na 4 hodiny namočíme. 

Krok 1:

Vodu z namáčania zlejeme, ale ak nás fazuľa nenadúva, tento krok môžeme vynechať.

Krok 2:

Fazule zalejeme filtrovanou vodou a dáme ich variť aj s riasou Kombu minimálne na 60 min. 

Krok 3:

Približne 10 min pred dovarením fazule osolíme.

Krok 4:

Kým sa dovarí fazuľa, osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku na oleji.

Krok 5:

Osmahnutú cibuľu pridáme do uvarenej fazule, pridáme drvenú rascu, majoránku a zjemníme ryžovou smotanou. 

Krok 6:

Omáčku zahustíme amarantovými vločkami.

Krok 7:

Na úplný záver pokrm dochutíme prelisovaným cesnakom.

Pohánka:

Krok 1:

Pohánku 3-krát dobre prepláchneme.

Krok 2:

Zalejeme pramenitou vodou v pomere 1 diel pohánky a 2 diely vody.

Krok 3:

Keď voda začne vrieť, pozberáme z povrchu vytvorenú penu. 

Pozn.: Tento krok vynecháme, ak použijeme BIO pohánku. 

Krok 4:

Znížime plameň, pridáme riasu Arame a varíme na miernom ohni a rozptylke 20 min.

SERVÍROVANIE:

Na tanier naaranžujeme uvarenú pohánku, prelejeme ju uvarenou fazuľkou so smotanovou omáčkou a podávame. 
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Páči sa Vám kombinácia chuti pohánky a fazule adzuki? Nič nie je problém, máme pre Vás pripravený recept – Pohánková kaša s adzuki, ktorý je výbornou voľbou na sýte raňajky.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn