Utekať z práce, vyzdvihnúť deti, písať úlohy, variť večeru a postíhať ešte milión vecí okolo domácnosti? A večer si ľahnúť a “tešiť” sa na ďalší podobný deň? Keď navyše je to varenie také zdĺhavé.
A preto, aby neplatilo, že varenie je dlhé postávanie pri hrncoch, odpoveďou je jednoduché a rýchle varenie. Cícerové placky s cviklovým šalátom sú super tip, čo bude na večeru.
SUROVINY:
Placky:
- 300 g uvareného cíceru, ochuteného soľou
- 4 PL nasekanej čerstvej pažítky
- 1 ČL Kari korenia - kúpiť TU
- ½ ČL morskej soli - kúpiť TU
- 200 g Hraška pikant - kúpiť TU
Na vyprážanie:
Šalát:
- červená repa – cvikľa
- listy púpavy
- umeocot - kúpiť TU
Elementy
Ovplyvnené orgány
Choroby
Diéta
Druh jedla
Suroviny
Aktívne látky
Ročné obdobie
POSTUP:
Placky:
Krok 1:
Uvarený cícer rozmixujeme alebo pomelieme na hustejšiu kašu.
Krok 2:
Pridáme pažítku, kari korenie, morskú soľ a postupne zahusťujeme Hraškou.
Pozn.: Hrašky prisypávame toľko, až nám vznikne hustá zmes, z ktorej môžeme tvarovať placky.
Krok 3:
Na panvici rozpustíme kokosový tuk a do horúceho tuku, postupne kladieme placky. Vyprážame do ružova z oboch strán.
Pozn.: V prípade, že by sa placky rozpadávali, zahustíme ich ešte Hraškou.
Šalát:
Nastrúhame cviklu, nasekáme listy púpavy, pokapeme umeoctom a premiešame.
SERVÍROVANIE:
Opečené placky naservírujeme na tanier, tanier dozdobíme šalátom a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Cícerové guličky krásne vyniknú aj v – Cícerové ragú s kyslou kapustou.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊