ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝL • POZNANIE • SEBAROZVOJ

Cícerové placky s cviklou

receptyzdravia-cicerove-placky-s-cviklou-featured

Utekať z práce, vyzdvihnúť deti, písať úlohy, variť večeru a postíhať ešte milión vecí okolo domácnosti? A večer si ľahnúť a “tešiť” sa na ďalší podobný deň? Keď navyše je to varenie také zdĺhavé.
A preto, aby neplatilo, že varenie je dlhé postávanie pri hrncoch, odpoveďou je jednoduché a rýchle varenie. Cícerové placky s cviklovým šalátom sú super tip, čo bude na večeru.

čas prípravy - 20 minút
2 porcie
Element OHEŇ

SUROVINY:

Placky:
Na vyprážanie:
Šalát:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Choroby

Diéta

Druh jedla

Suroviny

Aktívne látky

Ročné obdobie

POSTUP:

Placky:

Krok 1:

Uvarený cícer rozmixujeme alebo pomelieme na hustejšiu kašu.

Krok 2:

Pridáme pažítku, kari korenie, morskú soľ a postupne zahusťujeme Hraškou.

Pozn.: Hrašky prisypávame toľko, až nám vznikne hustá zmes, z ktorej môžeme tvarovať placky.

Krok 3:

Na panvici rozpustíme kokosový tuk a do horúceho tuku, postupne kladieme placky. Vyprážame do ružova z oboch strán.

Pozn.: V prípade, že by sa placky rozpadávali, zahustíme ich ešte Hraškou.

Šalát:

Nastrúhame cviklu, nasekáme listy púpavy, pokapeme umeoctom a premiešame.

SERVÍROVANIE:

Opečené placky naservírujeme na tanier, tanier dozdobíme šalátom a podávame. 
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Cícerové guličky krásne vyniknú aj v – Cícerové ragú s kyslou kapustou.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn