ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝL • POZNANIE • SEBAROZVOJ

Jačmeň zapekaný s krúpami

receptyzdravia-jacmen-zapekany-s-krupami-featured

Základom a súčasťou správnej životosprávy je schopnosť vyhnúť sa potravinám s vysokým obsahom kalórií.
Vyskúšajte tento jednoduchý a chutný recept aj vo Vašej kuchyni.
Prajeme dobrú chuť 😊

čas prípravy - 1,5 hodiny
4 porcie
Element KOV

POSTUP:

Krok 1:

Jačmeň a krúpy zmiešame a 3-krát dobre prepláchneme.

Krok 2:

Obilninovú zmes dáme do hrnca, zalejeme vodou a dáme variť.

Krok 3:

Po zovretí pozberáme penu. Nemusíme ak sme použili BIO obilie. 

Krok 4:

Znížime plameň, pridáme riasu Hijiki, kari korenie. Obilniny varíme na miernom ohni a rozptylke 50 až 60 minút.

Krok 5:

Po uvarení preložíme obilniny na plech, zarovnáme povrch a postriekame sójovou omáčkou.

Krok 6:

Zapekáme 20 minút v rúre vyhriatej na 150°C.

SERVÍROVANIE:

Upečený pokrm nakrájame na kocky a podávame. 
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Vedeli ste, že jačmenné krúpy sa dajú využiť aj pri príprave – Ala Bryndzové halušky.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn