Základom a súčasťou správnej životosprávy je schopnosť vyhnúť sa potravinám s vysokým obsahom kalórií.
Vyskúšajte tento jednoduchý a chutný recept aj vo Vašej kuchyni.
Prajeme dobrú chuť 😊
SUROVINY:
Obilniny:
Na dochutenie:
POSTUP:
Krok 1:
Jačmeň a krúpy zmiešame a 3-krát dobre prepláchneme.
Krok 2:
Obilninovú zmes dáme do hrnca, zalejeme vodou a dáme variť.
Krok 3:
Po zovretí pozberáme penu. Nemusíme ak sme použili BIO obilie.
Krok 4:
Znížime plameň, pridáme riasu Hijiki, kari korenie. Obilniny varíme na miernom ohni a rozptylke 50 až 60 minút.
Krok 5:
Po uvarení preložíme obilniny na plech, zarovnáme povrch a postriekame sójovou omáčkou.
Krok 6:
Zapekáme 20 minút v rúre vyhriatej na 150°C.
SERVÍROVANIE:
Upečený pokrm nakrájame na kocky a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Vedeli ste, že jačmenné krúpy sa dajú využiť aj pri príprave – Ala Bryndzové halušky.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊