Toto jedlo je veľmi chutné, jednoduché na prípravu a hlavne rýchle, čiže ho viete spraviť aj keď prídete o siedmej z práce a ste totálne vyčerpaní.
Tento recept na záver môžete ozvláštniť pridaním uvarenej tekvice.
SUROVINY:
Pohánka:
- 250 g pohánky - kúpiť TU
- 500 ml filtrovanej vody
- 1 ČL riasy Arame - kúpiť TU
Nátierková zmes:
- 3 PL palmového oleja
- 3 ks stredne veľkej cibule
- 2 ks fazuľovej nátierky (kúpené črievka) - kúpiť TU
- 2 ks brokolicovej nátierky (kúpené črievka)
- 1 PL korenie Garam Masala - kúpiť TU
- 1 ČL morskej soli - kúpiť TU
Príloha:
- tekvica – uvarená
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Pohánku prepláchneme a dáme variť do vody v pomere 1:2.
Krok 2:
Po uvedení do varu pridáme riasu Arame, znížime plameň a varíme 20 min.
Krok 1:
Na oleji opražíme cibuľku nakrájanú na kocky.
Krok 2:
K cibuľke pridáme fazuľové a brokolicové nátierky, korenie Garam Masala a soľ.
Krok 3:
Zmes trochu podlejeme vodou a krátko podusíme.
Krok 4:
Podusenú nátierkovú zmes následne zmiešame s uvarenou pohánkou.
SERVÍROVANIE:
Pohánkové rizoto podávame s uvarenou tekvicou.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Niekedy, tak ako v dnešnom recepte je príjemné využiť predpripravené prísady ako napríklad nátierka a uvariť si chutné a výživné jedlo. Preto Vám ponúkneme ďalšie recepty, v ktorých sme využili ich vlastnosti – Ala Bryndzové halušky alebo – Oškvarkové cestoviny s tofu.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊