ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝL • POZNANIE • SEBAROZVOJ

Pohánkové rizoto

receptyzdravia-pohankove-rizoto-featured

Toto jedlo je veľmi chutné, jednoduché na prípravu a hlavne rýchle, čiže ho viete spraviť aj keď prídete o siedmej z práce a ste totálne vyčerpaní.
Tento recept na záver môžete ozvláštniť pridaním uvarenej tekvice.

čas prípravy - 30 minút
4 porcie
Element VODA

SUROVINY:

Pohánka:
Nátierková zmes:
Príloha:

POSTUP:

Pohánka:
Krok 1:

Pohánku prepláchneme a dáme variť do vody v pomere 1:2.

Krok 2:

Po uvedení do varu pridáme riasu Arame, znížime plameň a varíme 20 min.

Nátierková zmes:
Krok 1:

Na oleji opražíme cibuľku nakrájanú na kocky.

Krok 2:

K cibuľke pridáme fazuľové a brokolicové nátierky, korenie Garam Masala a soľ.

Krok 3:

Zmes trochu podlejeme vodou a krátko podusíme.

Krok 4:

Podusenú nátierkovú zmes následne zmiešame s uvarenou pohánkou.

SERVÍROVANIE:

Pohánkové rizoto podávame s uvarenou tekvicou.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Niekedy, tak ako v dnešnom recepte je príjemné využiť predpripravené prísady ako napríklad nátierka a uvariť si chutné a výživné jedlo. Preto Vám ponúkneme ďalšie recepty, v ktorých sme využili ich vlastnosti – Ala Bryndzové halušky alebo – Oškvarkové cestoviny s tofu.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn