Máte radi rýchle a jednoduché a hravé recepty? No kto by nie! A Tempeh tiež už určite každý poznáte.
V recepte sme použili nielen údený Tempeh, a na vylepšenie chuti sme ho okorenili nielen Provensálskym korením a bazalkou. Ako príloha je tu obľúbená jazmínová ryža a na doplnenie celého pokrmu Kapustové pickles.
SUROVINY:
Guličky
- 200 g Tempeh údený - kúpiť TU
- 1 PL Tahini – sezamové maslo - kúpiť TU
- 1 ČL Provensálske korenie
- 1 ČL bazalky
- štipka chilli
- 2 PL Hrašky - kúpiť TU
- 3 PL vody
Na ochutenie guliek:
- sójová omáčka
Príloha:
- jazmínová ryža – kúpiť TU
- kapustové pickles
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Pozn.: V dnešnom recepte sme ako prílohu použili Jazmínovú ryžu. Pokiaľ nemáte skúsenosti s jej prípravou, môžete si pozrieť recept – Jazmínová ryža – základný recept.
Krok 1:
Nastrúhaný Tempeh zmiešame s ostatnými prísadami.
Krok 2:
V prípade, ak je zmes príliš hustá môžeme doliať trochu vody.
Krok 3:
Z pripravenej zmesi vytvoríme guličky, ktoré kladieme na plech.
Krok 4:
Guličky pečieme v rúre po dobu 20 – 30 min.
Krok 5:
Pred koncom ich postriekame sójovou omáčkou.
SERVÍROVANIE:
Upečené a ochutené guličky podávame s jazmínovou ryžou a kapustovým pickles.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Máte chuť na ďalšie jedlo s Tempehom a ryžou? V takom prípade tu máme – Rizoto s Tempehom.
Alebo hľadáte niečo, k čomu by ste si dali kapustové pickles? – Omáčka z červenej šošovice, by mohla byť dobrá voľba.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊