ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝL • POZNANIE • SEBAROZVOJ

Veselá šošovica

receptyzdravia-vesela-sosovica-featured

Veselá farebná šošovica Vám prinesie radosť na tanieri. V recepte sme použili zelenú šošovicu, ktorá nie je až tak obvyklá v našich končinách. Má veľa potrebných minerálov a vitamínov, a doplnili sme ju rozličným korením a prísadami.
Podávame s jazmínovou ryžou, ktorá je bohatá na bielkoviny, ale aj vlákninu, vďaka ktorej podporuje správne trávenie a blahodarne vplýva na činnosť čriev.

čas prípravy - 60 minút
4 porcie
Element VODA

SUROVINY:

Šošovica:
Zmes do šošovice:
Na ozdobu:
Príloha:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Druh jedla

Suroviny

POSTUP:

Pozn.: V dnešnom recepte sme ako prílohu použili Jazmínovú ryžu. Pokiaľ nemáte skúsenosti s jej prípravou, môžete si pozrieť recept – Jazmínová ryža – základný recept.

Šošovica:
Krok 1:

Šošovicu najskôr dobre prepláchneme. 

Krok 2:

Potom ju zalejeme vodou a dáme variť. Varíme asi 30 minút. 

Krok 3:

Na záver šošovicu posolíme a ešte chvílu povaríme.

Pozn.: Šošovicu použijeme ďalej v recepte.

Zmes do šošovice:
Krok 1:

Nadrobno nakrájanú cibuľu osmahneme na oleji do zlatista.

Krok 2:

Pridáme badián, škoricu a bobkový list a spolu pražíme 5 minút.

Krok 3:

Potom pridáme nakrájané paradajky, podlejeme troškou vody a dusíme, kým paradajky úplne nezmäknú.

Krok 4:

K rajčinovej zmesi pridáme uvarenú šošovicu a dusíme ďalších 5 min.

SERVÍROVANIE:

Veselú šošovicu ozdobíme čerstvou bazalkou a ako prílohu podávame jazmínovú ryžu a šalát.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Prekvapila Vás príjemná chuť zelenej šošovice, a hľadáte, v ktorom pokrme by sa mohla ešte použiť? Môžete si uvariť napríklad – Zelená šošovica s knedlíkom.
Alebo by to mohla byť aj polievka? – Zelená šošovicová polievka.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn