Lahodná kukuričná kaša, ktorú si môžete vychutnať samostatne. Polenta je dobrou bezlepkovou potravinou.
Za jej názvom sa v podstate ukrýva obyčajná kukuričná kaša, ktorú poznali už naše babičky.
SUROVINY:
Cesto:
Na dochutenie:
POSTUP:
Krok 1:
Kukuričnú krupicu postupne sypeme do vriacej vody, pridáme štipku soli a 30 minút varíme na miernom ohni.
Pozn.: Aby sa kaša nepripaľovala môžeme použiť sieťku na rozptýlenie plameňa.
Krok 2:
Uvarenú kašu preložíme do zapekacej misy alebo pekáča a postriekame Tamari omáčkou.
Zapekáme 20 minút v rúre vyhriatej na 150°C.
SERVÍROVANIE:
Kašu po vychladnutí nakrájame na porcie a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Kukuričná krupica je vhodná na prípravu množstva rôznych pokrmov. Z kaše sa dajú pripraviť rezance – Kukuričné rezance z polenty, alebo si môžete pripraviť chutné raňajky – Kukurično-ryžová kaša s makom.
Tiež sa z krupice dajú pripraviť chutné kukuričné knedlíky – Kukuričný knedlík s chia semiačkami.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊