ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝL • POZNANIE • SEBAROZVOJ

Kaša kukuričná – Polenta

receptyzdravia-kasa-kukuricna-polenta-bzl-featured

Lahodná kukuričná kaša, ktorú si môžete vychutnať samostatne. Polenta je dobrou bezlepkovou potravinou.
Za jej názvom sa v podstate ukrýva obyčajná kukuričná kaša, ktorú poznali už naše babičky.

čas prípravy - 60 minút
3 - 4 porcie
Element OHEŇ

POSTUP:

Krok 1:

Kukuričnú krupicu postupne sypeme do vriacej vody, pridáme štipku soli a 30 minút varíme na miernom ohni. 

Pozn.: Aby sa kaša nepripaľovala môžeme použiť  sieťku na rozptýlenie plameňa.

Krok 2:

Uvarenú kašu preložíme do zapekacej misy alebo pekáča a postriekame Tamari omáčkou.
Zapekáme 20 minút v rúre vyhriatej na 150°C.

SERVÍROVANIE:

Kašu po vychladnutí nakrájame na porcie a podávame.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Kukuričná krupica je vhodná na prípravu množstva rôznych pokrmov. Z kaše sa dajú pripraviť rezance – Kukuričné rezance z polenty, alebo si môžete pripraviť chutné raňajky – Kukurično-ryžová kaša s makom.
Tiež sa z krupice dajú pripraviť chutné kukuričné knedlíky – Kukuričný knedlík s chia semiačkami.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn