ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝL • POZNANIE • SEBAROZVOJ

Ovsené placky

receptyzdravia-ovsene-placky-featured

Ak milujete ovos a radi ho pripravujete na rozličné spôsoby, ponúkame Vám chutný, zdravý a rýchly recept, ktorý môžete zaradiť do svojej osobnej kuchárskej knihy.

čas prípravy - 40 minút
4 porcie
Element ZEM

POSTUP:

Pozn.: Ovos pred varením cez noc namočíme. 

Krok 1:

Ovos dobre prepláchneme vodou a dáme variť do vody v pomere 1:3. 

Krok 2:

Po zovretí zoberieme penu, ktorá sa tvorí na hladine. 

Krok 3:

Znížime plameň, osolíme, pridáme riasu Hijiki a varíme asi 60 minút. Po uvarení necháme vychladnúť.

Krok 4:

Na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu a pridáme ju aj s celozrnnou múkou do uvareného ovsa. Múky pridáme toľko, aby sa suroviny spojili. 

Krok 5:

Zmes ochutíme soľou, oreganom a dobre premiešame.

Krok 6:

Z masy formujeme placky rovnakej veľkosti, ktoré vysmažíme do zlatista na rozpálenom oleji.

SERVÍROVANIE:

Upečené placky naservírujeme na tanier a podávame. 
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Placky sú veľmi praktické jedlo – dajú sa skvelo prenášať, nikde sa nevylejú a môžete sa s nimi aj ľahko rozdeliť, pokiaľ by ste na svojich cestách stretli nejakú kúzelnú babičku. Preto Vám ponúkneme ďalšie varianty, aby ste boli vždy pripravení – Kuskusové placky s Hraškou  alebo – Mrkvové placky.
Nech sa páči, vyskúšajte😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn