Ak milujete ovos a radi ho pripravujete na rozličné spôsoby, ponúkame Vám chutný, zdravý a rýchly recept, ktorý môžete zaradiť do svojej osobnej kuchárskej knihy.
SUROVINY:
Placky:
- 2 šálky ovsa - kúpiť TU
- 6 šálok vody
- 1 PL riasy Hijiki - kúpiť TU
- 2 PL oleja
- 1 stredne veľkú cibuľu
- 1 šálka celozrnnej múky - kúpiť TU
- 1 ČL morskej soli - kúpiť TU
- 1 ČL oregana - kúpiť TU
Na vyprážanie:
- ½ šálky oleja
POSTUP:
Pozn.: Ovos pred varením cez noc namočíme.
Krok 1:
Ovos dobre prepláchneme vodou a dáme variť do vody v pomere 1:3.
Krok 2:
Po zovretí zoberieme penu, ktorá sa tvorí na hladine.
Krok 3:
Znížime plameň, osolíme, pridáme riasu Hijiki a varíme asi 60 minút. Po uvarení necháme vychladnúť.
Krok 4:
Na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu a pridáme ju aj s celozrnnou múkou do uvareného ovsa. Múky pridáme toľko, aby sa suroviny spojili.
Krok 5:
Zmes ochutíme soľou, oreganom a dobre premiešame.
Krok 6:
Z masy formujeme placky rovnakej veľkosti, ktoré vysmažíme do zlatista na rozpálenom oleji.
SERVÍROVANIE:
Upečené placky naservírujeme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Placky sú veľmi praktické jedlo – dajú sa skvelo prenášať, nikde sa nevylejú a môžete sa s nimi aj ľahko rozdeliť, pokiaľ by ste na svojich cestách stretli nejakú kúzelnú babičku. Preto Vám ponúkneme ďalšie varianty, aby ste boli vždy pripravení – Kuskusové placky s Hraškou alebo – Mrkvové placky.
Nech sa páči, vyskúšajte😊