Dnes prinášame recept na vyprážané šampiňóny, ktoré sú vynikajúce a dobre zasýtia. Namiesto klasického trojobalu sme použili cestíčko, ktoré je vyrobené z Hrašky, a preto si môžu pochutiť nielen vegetariáni ale aj celiatici.
SUROVINY:
Šampiňóny:
- 1/2 kg šampiňónov
- Hraška - na obalenie - kúpiť TU
Cestíčko:
- 1 šálka Hraška
- 1 šálka minerálnej vody alebo piva
- 1 PL Tamari – sójová omáčka - kúpiť TU
Na vyprážanie:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Šampiňóny očistíme, umyjeme a obalíme v suchej Hraške.
Krok 2:
Potom ich ponoríme do cestíčka a v rozpálenom oleji smažíme do zlatista.
TIP: Najskôr obalíme šampiňóny v suchej Hraške, a zvyšok Hrašky použijeme na prípravu cestíčka.
Hrašku jemne vymiešame s minerálnou vodou a Tamari omáčkou.
SERVÍROVANIE:
Šampióny naservírujeme na tanier a podávame
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Vyprážané šampiňóny sú fantastické jedlo, však? Ale pokiaľ dnes naň nemáte chuť, môžete si uvariť napríklad – Kukuričné špagety so šampiňónmi.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊