Na svete je veľa druhov fazúľ, ktoré sa od seba líšia tvarom, veľkosťou a farbou. Niektoré sú strakaté, iné biele či červené.
Fazuľa Adzuki inak prezývaná aj “kráľovná fazule”, patrí medzi najlepšie a najzdravšie druhy fazúľ a aj strukovín.
SUROVINY:
Fazuľa:
- 250 g adzuki fazule - kúpiť TU
- filtrovaná voda
- riasa Kombu - kúpiť TU
- 1 ks cibule
- 1 PL sezamového oleja - kúpiť TU
- 5 PL BIO kečupu - kúpiť TU
- 1 ČL BIO bazalky
- 1 ČL BIO oregana
Príloha:
- jazmínová ryža - kúpiť TU
- grilovaná cuketa
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Pozn.: V dnešnom recepte sme ako prílohu použili Jazmínovú ryžu. Pokiaľ nemáte skúsenosti s jej prípravou, môžete si pozrieť recept – Jazmínová ryža – základný recept.
Krok 1:
Vodu z namáčania fazúľ zlejeme. Ak nás však fazuľa nenadúva, tento krok môžeme vynechať.
Krok 2:
Fazuľu zalejeme novou filtrovanou vodou a dáme variť.
Krok 3:
Privedieme k varu, znížime plameň a pridáme riasu Kombu. Varíme aspoň 45- 60 minút.
Pozn.: uvarenú Adzuki použijeme v ďalšom kroku.
Krok 4:
Na panvičke opražíme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme uvarenú fazuľu, kečup, korenie a dusíme spolu 10 min. V prípade potreby podlejeme filtrovanou vodou.
SERVÍROVANIE:
Talianske adzuki podávame s jazmínovou ryžou a grilovanou cuketou.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
V dnešnom recepte sme použili Jazmínovú ryžu, ktorá má jemnú kvetinovú vôňu, a preto je vhodná nielen ako príloha. Môžeme si z nej napríklad pripraviť ďalší pokrm inšpirovaný talianskou kuchyňou – Jazmínové rizoto.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊