ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝL • POZNANIE • SEBAROZVOJ

Talianské adzuki

receptyzdravia-talianske-adzuki-bzl-featured

Na svete je veľa druhov fazúľ, ktoré sa od seba líšia tvarom, veľkosťou a farbou. Niektoré sú strakaté, iné biele či červené.
Fazuľa Adzuki inak prezývaná aj “kráľovná fazule”, patrí medzi najlepšie a najzdravšie druhy fazúľ a aj strukovín.

čas prípravy - 70 minút
4 porcie
Element VODA

POSTUP:

Pozn.: V dnešnom recepte sme ako prílohu použili Jazmínovú ryžu. Pokiaľ nemáte skúsenosti s jej prípravou, môžete si pozrieť recept – Jazmínová ryža – základný recept.

Fazuľa:
Krok 1:

Vodu z namáčania fazúľ zlejeme. Ak nás však fazuľa nenadúva, tento krok môžeme vynechať. 

Krok 2:

Fazuľu zalejeme novou filtrovanou vodou a dáme variť.

Krok 3:

Privedieme k varu, znížime plameň a pridáme riasu Kombu. Varíme aspoň 45- 60 minút.

Pozn.: uvarenú Adzuki použijeme v ďalšom kroku.

Krok 4:

Na panvičke opražíme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme uvarenú fazuľu, kečup, korenie a dusíme spolu 10 min. V prípade potreby podlejeme filtrovanou vodou.

SERVÍROVANIE:

Talianske adzuki podávame s jazmínovou ryžou a grilovanou cuketou.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

V dnešnom recepte sme použili Jazmínovú ryžu, ktorá má jemnú kvetinovú vôňu, a preto je vhodná nielen ako príloha. Môžeme si z nej napríklad pripraviť ďalší pokrm inšpirovaný talianskou kuchyňou – Jazmínové rizoto.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn