ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝL • POZNANIE • SEBAROZVOJ

Žihlavová omáčka s Tempehom

receptyzdravia-zihlavova-omacka-s-tempehom-featured

Všetci vieme aká je žihľava zdravá. Najčastejšie ju využívame sušenú, vo forme čaju na očistu organizmu.
No málo kto má tu odvahu použiť ju v čerstvom stave, a navyše v recepte. Toto je jeden z nich, kde skĺbite jedinečnú chuť žihľavy, cesnaku a Tofu majonézy, doplnenou delikátnou chuťou Tempehu.

čas prípravy - 40 minút
4 porcie
Element DREVO a OHEŇ

POSTUP:

Pozn.: Ako prílohu sme dnes použili uvarenú pohánku. Pokiaľ by ste si neboli istí, ako sa varí, môžete si pozrieť recept – Pohánka – základný recept

Omáčka:
Krok 1:

Nadrobno nakrájanú žihľavu dáme variť do 700 ml filtrovanej vody a dusíme 20 – 30 minút. Počas dusenia dochutíme soľou

Krok 2:

Omáčku zahustíme kukuričným škrobom, ktorý sme rozmiešali v troche studenej vody,  a varíme ešte 3 minúty.

Krok 3:

Pred dokončením podľa chuti pridáme roztlačený cesnak a na zjemnenie chuti Tofu majonézu.

Krok 4:

Na záver dochutíme sójovou omáčkou.

Omáčka:

Tempeh nakrájame na tenké plátky a opražíme na sezamovom oleji.

SERVÍROVANIE:

Uvarenú a ochutenú omáčku podávame s uvarenou pohánkou, opečeným Tempehom a dozdobíme Kapucínkou.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Pri príprave kvalitnej stravy by malo byť samozrejmosťou výber kvalitných surovín, ale nemenej dôležité je aj servírovanie. Preto sme v dnešnom recepte využili krásu a chuť listov Kapucínky. A nakoľko Kapucínka má jedlé aj kvety, tie sme využili v recepte – Cuketová panvica.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn