Všetci vieme aká je žihľava zdravá. Najčastejšie ju využívame sušenú, vo forme čaju na očistu organizmu.
No málo kto má tu odvahu použiť ju v čerstvom stave, a navyše v recepte. Toto je jeden z nich, kde skĺbite jedinečnú chuť žihľavy, cesnaku a Tofu majonézy, doplnenou delikátnou chuťou Tempehu.
SUROVINY:
Omáčka:
- 1 miska čerstvej žihľavy
- 700 ml filtrovanej vody
- 1 ČL morskej soli - kúpiť TU
- BIO kukuričný škrob - kúpiť TU
Na dochutenie omáčky:
Tempeh:
Príloha:
Na ozdobu:
- listy Kapucínky
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Pozn.: Ako prílohu sme dnes použili uvarenú pohánku. Pokiaľ by ste si neboli istí, ako sa varí, môžete si pozrieť recept – Pohánka – základný recept
Krok 1:
Nadrobno nakrájanú žihľavu dáme variť do 700 ml filtrovanej vody a dusíme 20 – 30 minút. Počas dusenia dochutíme soľou
Krok 2:
Omáčku zahustíme kukuričným škrobom, ktorý sme rozmiešali v troche studenej vody, a varíme ešte 3 minúty.
Krok 3:
Pred dokončením podľa chuti pridáme roztlačený cesnak a na zjemnenie chuti Tofu majonézu.
Krok 4:
Na záver dochutíme sójovou omáčkou.
Tempeh nakrájame na tenké plátky a opražíme na sezamovom oleji.
SERVÍROVANIE:
Uvarenú a ochutenú omáčku podávame s uvarenou pohánkou, opečeným Tempehom a dozdobíme Kapucínkou.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Pri príprave kvalitnej stravy by malo byť samozrejmosťou výber kvalitných surovín, ale nemenej dôležité je aj servírovanie. Preto sme v dnešnom recepte využili krásu a chuť listov Kapucínky. A nakoľko Kapucínka má jedlé aj kvety, tie sme využili v recepte – Cuketová panvica.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊